Gjennom Uinaslucht til San Valentino alla Muta – etappe 6 av 8

Torsdagens etappe var en som ihvertfall jeg hadde sett veldig fram til, da jeg som tidligere nevnt i stor grad begynte å ønske å løpe dette løpet på grunn av bildene fra Uinaslucht – Uina-kløften. Og det var absolutt ingen skuffelse (GoPro-filmingen ble også spektakulær, men den må redigeres og deretter lastes opp senere på norsk fastnett..). Denne kløften er et fantastisk eksempel på at regnskyll i Alpene drar med seg mengder av løsmasser fra fjellene rundt, og derfor skjærer ut de mest sinnsyke kløfter på kort tid.

image

image

Stien her er hogget inn i fjellsiden for rundt 100 år siden, og fører opp til Schlinig-passet som også er grensen mellom Sveits og Italia. Å løpe opp her, gjennom tunneler og langs smale hyller, med og uten gjerder, er en opplevelse for livet. Og hele tiden buldrer fossen langt der nede, klar til å ta imot de som måtte bli for svimle til å holde seg på stien. På den annen side er stien trygg nok til at vi møtte familier med barn på vei ovenfra (riktignok vet jeg ikke hvor langt ned de gikk).

Vi løp ihvertfall oppover mot toppen, og ut på platået på Sesvennna-fjellkjeden, og denne dagen føltes alt helt riktig, tærne hadde forsonet seg med at de måtte være i løpesko hele dagen, og den evinnelige leggen hadde fått nok is og Diclofenac/Voltaren innvortes og utvortes til at den føltes omtrent 99% som ny (til det var en mil igjen, ca). Bildet er fra teiping med K-tape før start.

image

Med Uinaslucht var nesten all dagens stigning unnagjort, og de neste to milene forløp i sol og småkupert høyfjellslandskap, veldig variert. Småkupert hentyder for øvrig her bare til selve høydekurven vi løp, for stiene gikk delvis på selve platået, og traverserte delvis skråningene rundt.

image

Flere observasjoner indikerte at vi hadde nådd Italia; floraen bar preg av tørrere og varmere klima, og plutselig dukket det opp et lite stykke charterferie rundt en sving, komplett med solstoler, drinker og sandstrand:

image

Etter dette var det en stigning igjen på rundt 5 km, før siste matstasjon og de siste 8 km rakt nedover.

image

image

image

Som på tidligere etapper, var ikke nedstigningene nådige mot legger og lår som burde ha trent enda mere trappeløping og utforløping (Men neste år!), men det meste går på rutinen nå, og 7 kilometer ned er ikke lenger avskrekkende. Så beina lærer, selv underveis, ser det ut til!

image

Og i bunnen ventet altså St. Valentin, en landsby med 800 innbyggere, som først og fremst livnærer seg på sommer- og vintersportsaktiviteter – skjønt det for tiden går i nyslått gress overalt og på alle traktorer. Den ligger idyllisk til i Syd-Tyrol, midt mellom innsjøene Reschensee (Lago di Resia) og Haidesee (Lago della Muta). Igjen var det strålende sol ved målgang, og det passet ypperlig med den utmålte 1 øl per etappe som Gore-Tex sponser (alle deltagere har fått utdelt klippekort – og jeg lurer på om det virkelig er et problem at noen prøver å lure til seg for mange øl.. skjønt en av sportsmassørene fortalte om en løper – visstnok midt på resultatlistene – som påsto at han var god og full hver eneste kveld..)

image

Kun 2 etapper igjen!

image

Les ellers mere på lagbloggen vår (skrives vekselvis av Elisabeth og meg) på DN Aktiv!  

Om fredagens etappe (arrangørens beskrivelse):
Den nest siste etappen blir også den lengste hittil, med 42,6 km. Dagen starter med lynraske nedoverkilometer mot Glorenza før den tilsynelatende endeløse stigningen opp til Tabaretta Pass (2903 moh). Bare såvidt lavere, på 2871 moh, vil Bärenjoch utfordre løpernes konsentrasjon med svært eksponerte stiseksjoner og enkelte taustrekker. Etter dette vil den etterfølgende siste nedstigningen på litt over 1000 meter ned til Solda (Sulden) antagelig føles som barnemat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s